محتوای این مطلب
در گذشته طراحی سایت تنها با نوشتن کد و برنامه نویسی انجام میشد، اما این روزها تحولات بسیار زیادی در دنیای طراحی سایت اتفاق افتاده است که این امکان را در اختیار شما قرار میدهد تا بتوانید بدون داشتن دانش برنامه نویسی، یک وب سایت کامل و حرفهای طراحی کنید.
وردپرس چیست؟
وردپرس رایجترین و پرطرفدارترین سیستم مدیریت محتوا (Content Management System) یا CMS است. سیستم مدیریت محتوا در ابتدا تنها ابزاری ساده برای وبلاگ نویسی بود، اما به دلیل متن باز بودن، برنامه نویسهای بزرگ دنیا توانستند آن را تبدیل به ابزاری برای طراحی سایت کنند.
تا چندین سال قبل سیستم مدیریت محتوای جوملا بسیار مطرح بود، اما در حال حاضر وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوای بسیار قدرتمند استفاده میشود و این امکان را برای شما فراهم میکند تا بتوانید یک وب سایت حرفهای طراحی کنید.
وردپرس چه مزایایی دارد؟
این سیستم مدیریت محتوا دارای مزایای بسیار زیادی است که برخی از آنها شامل موارد زیر است:
1- عدم نیاز به دانش برنامه نویسی: همان طور که در ابتدای این مطلب به آن اشاره کردیم، طراحی و ساخت وب سایت با وردپرس و کسب درآمد از آن هیچ نیازی به دانش برنامه نویسی ندارد، در نتیجه شما میتوانید با کمی آموزش، به سادگی اقدام به ساخت وب سایت کنید. البته نیاز است تا به این نکته توجه داشته باشید که اگر میخواهید به صورت حرفهای به طراحی سایت با وردپرس بپردازید، نیاز است تا با زبانهای برنامه نویسی تحت وب آشنا باشید.
2- سرعت بسیار بالا در طراحی: از دیگر مزایای طراحی سایت با وردپرس این است که به شما کمک میکند تا بتوانید در مدت زمانی بسیار کوتاه، یک وب سایت کامل طراحی کنید. در صورتی که اگر بخواهید یک سایت را از صفر با برنامه نویسی طراحی کنید، به مدت زمان زیادی نیاز خواهید داشت، همچنین در مسیر طراحی ممکن است با خطاهای بسیار زیادی مواجه شوید.
3- امکان اضافه کردن قابلیتهای مورد نیاز با نصب افزونه: زمانی که بخواهید یک وب سایت طراحی کنید، با توجه به زمینه فعالیت کسب و کار و نوع وب سایت، به امکانات و قابلیتهای ویژهای نیاز دارید. اگر وب سایت شما با برنامه نویسی طراحی شده باشد، برای اضافه کردن امکانات مورد نظر، نیاز خواهید داشت تا باز هم از برنامه نویسی استفاده کنید، اما وردپرس این امکان را در اختیار کاربران خود قرار داده است تا تنها با نصب افزونههای آماده که بسیاری از آنها نیز رایگان هستند، قابلیتهای مورد نظر خود را به وب سایت اضافه کنند.
4- امکان تعیین سطح دسترسی چند مدیر به سایت: وردپرس این مزیت را دارد که شما بتوانید علاوه بر تعیین دسترسی چند مدیر به بخش مدیریت وب سایت، سطح دسترسی آنها را تعیین کنید. توجه داشته باشید که برای افزایش امنیت وب سایت بسیار مهم است که مدیران سایت تنها به بخش مشخص شده دسترسی داشته باشند، نه بیشتر! که خوشبختانه وردپرس این مشکل را برطرف کرده است.
5- طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس (ووکامرس): میتوان گفت که مهمترین و با ارزشترین مزیتی که وردپرس دارد، امکان طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی است. با توجه به اینکه این روزها بسیاری از کسب و کارها در حال شکلگیری بر بستر اینترنت هستند، و همچنین بسیاری از کسب و کارهای سنتی، نیز در حال راهاندازی بخش آنلاین خود هستند، فروشگاه اینترنتی از اهمیت ویژهای برخوردار شده است. شما به سادگی میتوانید با کمک آن (ووکامرس) یک وب سایت فروشگاهی، با تمام امکانات مورد نیاز طراحی، و از آن به عنوان ابزاری برای کسب درآمد استفاده کنید.
6- هزینه بسیار پایین در طراحی: علاوه بر مواردی که گفته شد، پایین بودن قیمت طراحی سایت با وردپرس، در مقایسه با سایتهای شخصیسازی شده با برنامه نویسی، از دیگر مزایای وردپرس است. توجه داشته باشید که هزینه طراحی سایت یکی از مواردی است که کاربران بسیار به آن توجه دارند. به عنوان مثال ممکن است بسیاری از افراد به دلیل قیمت بالای طراحی سایت، از راهاندازی بخش آنلاین کسب و کار خود صرف نظر کنند، اما خوشبختانه وردپرس امکان طراحی سایت با هزینهای بسیار کم را برای کاربران فراهم کرده است.
7- امکان بروز رسانی وب سایت: اگر میخواهید تا همیشه وب سایتی کارآمد داشته باشید، نیاز است تا همیشه آن را بروز نگهدارید، اما گاهی نیز بروز رسانی وب سایت با مشکلات زیادی همراه است. همچنین در برخی از موارد نیاز به هزینه نسبتا زیادی دارد، اما وردپرس این مشکل را هم رفع کرده است. وردپرس به سادگی قابل بروز رسانی است، در نتیجه میتوان با خیال راحت وب سایت را با آن راهاندازی کرد.
8- امنیت بالا: متاسفانه از زمان قدرت گرفتن وردپرس بسیاری از مخالفان، عدم داشتن امنیت بالای آن را تبدیل به شایعه کردند. برخی از افراد به همین دلیل هنوز هم تمایلی به طراحی سایت با وردپرس ندارند، زیرا تصور میکنند که امنیت اطلاعات موجود بر روی پایگاه داده آنها به خطر خواهد افتاد، اما نیاز است تا بدانید که وردپرس از امنیت کافی برخودار است. تنها کافی تا موارد امنیتی را رعایت کنید.
قالب وردپرس
در گذشته قالب وب سایت نیز مانند سایر بخشهای آن نیاز به برنامه نویسی داشت، که باعث افزایش مدت زمان طراحی میشد اما با پدیدار شدن سیستم مدیریت محتوای وردپرس، به مرور زمان مشکل طراحی قالب نیز برطرف شد، زیرا کاربران میتوانند از قالبهای آماده استفاده کنند، و در صورت نیاز اقدام به تغییر بخشهای مختلف آن مطابق با سلیقه و نیاز خود کنند.
در حال حاضر طراحی قالب وب سایت تبدیل به یک تخصص شده است. بسیاری از افراد با طراحی قالب در زمینههای مختلف، توانستهاند به درآمد خوبی دست پیدا کنند.
افزونه یا پلاگین وردپرس
پلاگین و یا همان افزونه، ابزارهایی هستند که به کاربر کمک میکنند تا امکانات مورد نیاز خود را به وب سایت اضافه کنند. پلاگینها گاهی نیز با توجه به نوع کارایی که دارند، ممکن است رایگان باشند، و برخی دیگر نیاز به پرداخت هزینه داشته باشند.
اما به طور کلی، اضافه کردن افزونه یا پلاگین به وب سایت کار بسیار ساده است و تنها با کلیک بر روی دکمه نصب، قابل فعالسازی هستند. همچنین در صورتی که نیاز باشد، میتوانید آنها را غیرفعال و یا به طور کلی از پایگاه داده حذف کنید.
برگه
برگه در وردپرس وردپرس معمولاً برای ساخت صفحاتی استفاده میشود که ثابت هستند و نیازی نیست به صورت دائم در آن مطلب ارسال شود. مثلاً از برگه میتوانید برای ساخت صفحه تماس با ما یا درباره ما استفاده کنید.
مطلب خوبی نوشتین ولی هنوز باید کامل تر شود.
سپاس از شما. در حال آپدیت مقاله وردپرس هستیم.